Consumentennieuws

Klacht over webshop ASOS? Dit kunt u doen! ECC Nederland
Wie online shopt doet dit lang niet altijd binnen landsgrenzen en soms verloopt het ook niet helemaal zoals verwacht; artikelen die na bestelling niet worden geleverd en aankoopbedragen die na retournering niet of pas maanden later worden teruggestort. Deze signalen bereiken ons vanuit consumenten over de Britse webshop ASOS.
adria airways annulering vluchten, faillissement
UPDATE | Een Sloveense rechtbank heeft de exploitatievergunning van Adria Airways op 30 september 2019 ingetrokken. De luchtvaartmaatschappij, die al geruime tijd in financiële problemen verkeerde, kan hierdoor niet langer haar activiteiten voortzetten. Bent u gedupeerd door dit faillissement? Lees dan in dit bericht wat u kunt doen!
Brexit: wat betekent het voor consumenten?, ECC Nederland
Vanaf 1 oktober 2019 kan het ECC geen nieuwe klachten in behandeling nemen over Britse ondernemers. Op 31 oktober a.s. zal het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie verlaten en zoals het er nu uitziet stevent het Verenigd Koninkrijk af op een mogelijke uittreding zonder deal. Dit betekent dat als het Verenigd Koninkrijk en de EU niet tot overeenstemming komen, de banden worden doorgesneden zonder duidelijke afspraken. De Brexit heeft nadelige gevolgen voor het ECC Netwerk en u als consument.
De Britse touroperator Thomas Cook is omgevallen. Ondanks verschillende reddingspogingen, zorgt een grote schuldenlast er nu voor dat het doek valt voor deze reisaanbieder. Vanaf 23 september stopt Thomas Cook Nederland / Neckermann Reizen met het uitvoeren van reizen.
juridisch advisor ECC & ODR (Consumentenrecht), vacature ECC Nederland
VACATURE | Ben jij een jurist met kennis van het consumentenrecht en op korte termijn op zoek naar een (nieuwe) uitdaging? Dan is het ECC op zoek naar jou.