Consumentennieuws

Bedenktijd aankoop via veilingsite, ECC Nederland
Bod uitgebracht via een veilingsite, veiling gewonnen en spijt van uw aankoop? Dan kunt u in de meeste gevallen een beroep doen op de bedenktijd en het product binnen 14 dagen na uw aankoop retourneren zonder opgave van reden.
ECC Nederland lanceert nieuwe website, ECC Nederland
Het Europees Consumenten Centrum heeft een vernieuwde website. Deze heeft niet alleen een fris uiterlijk gekregen, ook zijn er nieuwe tools en teksten aan onze website toegevoegd om u online nog beter van dienst te kunnen zijn.
Wow Air vraagt faillissement aan, ECC Nederland
UPDATE | De aangewezen curator in het faillissement van Wow Air is mr. Sveinn Andri Sveinsson. Hebt u een vordering op de gefailleerde luchtvaartmaatschappij Wow Air? Dien dan nu uw claim in.
Transparante prijzen bij online boeking huurauto, ECC Nederland
Consumenten mogen niet meer voor onaangename verrassingen komen te staan bij het huren van een auto. De vijf grootste autoverhuurbedrijven deden twee jaar geleden een belofte aan de Europese Commissie.
KLM verliest rechtszaak om omstreden clausules, ECC Nederland
De Oostenrijkse Vereniging voor Consumentenvoorlichting (VKI) wint rechtszaak tegen KLM. De consumentenvereniging dagvaardde de Nederlandse luchtvaartmaatschappij om twee clausules uit de algemene voorwaarden die volgens VKI onredelijk bezwarend zouden zijn voor passagiers.