Auto huren in het buitenland

Gaat u een auto huren in het buitenland? Pas goed op de addertjes onder het gras! Weet waar u op moet letten bij het (online) boeken, verzekeren, afhalen en terugbrengen van de huurauto. Zo komt u niet voor onaangename verrassingen te staan en voorkomt u onnodige extra kosten. 

Uw rechten bij autohuur

In de EU zijn er veel regels die u beschermen bij het huren van een auto in een van de lidstaten, Noorwegen of IJsland. U heeft recht op duidelijke informatie en een eerlijk contract. Ook kunt u een geschillencommissie inschakelen bij een conflict met de autoverhuurder. 

Europees Consumenten Centrum
Het Europees Consumenten Centrum geeft juridisch advies over autohuur in het buitenland en bemiddelt bij een conflict als u en de autoverhuurder er samen niet uitkomen. Met de informatie, tips, voorbeeldbrieven en checklists op deze pagina voorkomt u gedoe met de autoverhuurder en onnodige extra kosten. 

Infographic auto huren in het buitenland, ECC Nederland

 

Online huurauto boeken? Prijzen vergelijken loont!

Het loont om voor uw vertrek online het aanbod van verschillende autoverhuurders te vergelijken. Lees voordat u de huurauto boekt altijd de (verzekerings-)voorwaarden goed door zodat u zeker weet dat u voor de beste en goedkoopste aanbieder kiest.

Boeken en verzekeren huurauto

Waar moet ik op letten bij het boeken van een huurauto?

Als u een auto huurt in het buitenland, zijn er een aantal dingen waarop u moet letten bij het boeken van de auto. Met de ECC checklist: (online) boeken huurauto gaat u goed voorbereid op reis. 

#checklist-boeken-huurauto

Gekopieerd naar het klembord!

Hoe boek ik veilig en voordelig een huurauto?

Gaat u een auto huren, dan wilt u dit natuurlijk veilig en voordelig doen. Soms worden de autohuurprijzen niet volledig gepresenteerd waardoor het in eerste instantie een scherpe aanbieding lijkt en achteraf toch allerlei vage kosten in rekening worden gebracht. 

Tips van het ECC

 • Check voordat u de huurauto boekt online de reputatie van de autoverhuurder. Zijn er veel negatieve recensies? Zoek dan een andere aanbieder. 
 • Neem de tijd voor het uitzoeken van de juiste autoverhuurder en doorlezen van de voorwaarden. Let op de addertjes onder het gras. Zo voorkomt u onvoorziene bijkomende kosten.

#veilig-en-voordelig-huurauto-boeken

Gekopieerd naar het klembord!

Wat is het verschil tussen een autoverhuurder en bemiddelaar?

In de autoverhuurbranche wordt onderscheid gemaakt tussen autoverhuurders en bemiddelaars. De bemiddelaars leveren zelf geen auto, maar boeken voor u een huurauto bij een lokale autoverhuurder. Als er een conflict ontstaat tussen u en de autoverhuurder, is de bemiddelaar in principe verantwoordelijk voor het nakomen van de huurovereenkomst. In de praktijk verwijst de bemiddelaar u toch nog vaak naar de lokale autoverhuurder.

Klacht over autoverhuurder

Heeft u een klacht over een autoverhuurder en is de huurauto via een bemiddelaar geboekt? Stuur uw klacht dan naar beide. Doe dit schriftelijk. Twijfelt u over wat u het beste kunt doen of geeft zowel de autoverhuurder als bemiddelaar geen gehoor aan uw klacht? Neem dan contact op met een van onze juristen.

Tip van het ECC

 • Boekt u een huurauto via een bemiddelaar, wees bewust dat u dan twee overeenkomsten sluit: één met de bemiddelaar en één met de autoverhuurder. Informeer bij het boeken van de auto via een bemiddelaar altijd naar beide overeenkomsten. Deze kunnen verschillen. Zo weet u zeker dat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan bij het afhalen van de huurauto en dat u écht voor de goedkoopste optie heeft gekozen.

#autoverhuurder-versus-bemiddelaar

Gekopieerd naar het klembord!

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een brandstofregeling?

Zorg ervoor dat u bij het boeken van een huurauto goed naar de brandstofregeling kijkt. Autoverhuurders hanteren verschillende brandstofregelingen. Soms lijkt het dat u een goede deal heeft en voelt u zich achteraf toch bekocht door allerlei verborgen kosten die ineens in rekening worden gebracht. Drie veelvoorkomende brandstofregelingen met voor- en nadelen: 

Huurauto inleveren met volle tank 

Huur de auto met een volle tank en lever de huurauto ook weer met een volle tank in. Dit is vaak de goedkoopste optie. U betaalt bij de benzinepomp voor de brandstof die u heeft verbruikt. Let wel op dat de tank helemaal vol is bij het terugbrengen van de auto. Zoek een tankstation zo dicht mogelijk bij de autoverhuurder. Als de verhuurder van mening is dat er nog extra brandstof bij kan, kan deze hiervoor extra kosten in rekening brengen.  

 • Maak een foto van de brandstofmeter bij het afhalen en inleveren van de huurauto.

Huurauto inleveren met lege tank 

Huur de auto met een volle tank en lever de huurauto met een lege tank in. Dit is vaak de duurste optie. U betaalt op voorhand voor een volle tank. Als u de brandstof niet gebruikt, wat meestal het geval is, krijgt u hier geen geld voor terug. 

 • Maak een foto van de brandstofmeter bij het afhalen en inleveren van de huurauto.

Betalen voor gebruikte brandstof

U betaalt de autoverhuurder voor de gebruikte brandstof. Dit lijkt een voordelige optie, maar hier kunnen allerlei verborgen kosten om de hoek komen kijken, bijvoorbeeld voor servicekosten etc. Ook kan de verhuurder een forse prijs vragen voor de gebruikte brandstof. 

 • Maak een foto van de brandstofmeter bij het afhalen en inleveren van de huurauto.

#brandstofregeling-huurauto

Gekopieerd naar het klembord!

Waar moet ik op letten bij het verzekeren van de huurauto?

Boekt u een huurauto voor in het buitenland? Check dan goed welke verzekeringen standaard bij de autohuur zijn inbegrepen. De huur van een auto in het buitenland valt nooit onder de dekking van een Nederlandse reis- of aansprakelijkheidsverzekering. 

Tip van het ECC

 • Check welke verzekeringen u écht nodig heeft in het buitenland en welke bij het autohuurcontract zijn inbegrepen. Let ook goed op de kosten die door een bepaalde (lopende) verzekering worden gedekt. Zo voorkomt u het afsluiten van dubbele verzekeringen. 

#verzekeren-huurauto

Gekopieerd naar het klembord!

Waar moet ik op letten bij het bepalen van het eigen risico?

De hoogte van het eigen risico is afhankelijk van het land waar u de auto huurt en verschilt per autoverhuurder. Bij sommige autoverhuurders is het eigen risico bij de huurprijs inbegrepen en andere verhuurders geven u de optie om het eigen risico af te kopen. Laat u goed informeren over de hoogte van het eigen risico en bijbehorende regels zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan bij schade aan de huurauto. 

Tip van het ECC

 • Lees goed de verzekeringsvoorwaarden door. Zelfs wanneer u het eigen risico met een extra verzekering reduceert tot € 0, blijft u vaak aansprakelijk voor schade aan de ruiten, onderkant van de auto en autobanden. 

#eigen-risico-huurauto

Gekopieerd naar het klembord!

Welke voorwaarden worden er aan de bestuurders gesteld bij het huren van een auto?

Huurt u een auto in het buitenland en bent u niet de enige bestuurder, dan bent u verplicht om dit op voorhand te melden bij de autoverhuurder. Soms vraagt de autoverhuurder een meerprijs voor deze bestuurder(s). Rijdt er een andere bestuurder dan vermeld op de huurovereenkomst? Dan is deze mogelijk niet verzekerd.

Autoverhuurders hanteren vaak ook een minimumleeftijd voor de bestuurder(s) of een minimale periode dat bestuurders in bezit van een rijbewijs moeten zijn. Bestuurders onder of boven een bepaalde leeftijd betalen soms een toeslag.

#voorwaarden-bestuurders-huurauto

Gekopieerd naar het klembord!

Huurauto afhalen? Zorg voor een creditcard! 

Heeft u een auto gehuurd in het buitenland, zorg dan dat u bij het afhalen van de huurauto de juiste papieren, een geldig rijbewijs, het reserveringsbewijs en creditcard bij u heeft. Zorg ook voor voldoende krediet op uw creditcard om de huurauto te kunnen meenemen. 

Afhalen huurauto

Waar moet ik op letten bij het afhalen van een huurauto?

Als u een auto huurt in het buitenland, zijn er een aantal dingen waarop u moet letten bij het afhalen van de huurauto. Met de ECC checklist: afhalen huurauto voorkomt u onnodige extra kosten. 

#checklist-afhalen-huurauto

Gekopieerd naar het klembord!

Heb ik een creditcard nodig om een auto te huren?

De meeste autoverhuurders vragen om een creditcard bij het huren van een auto. De creditcard wordt naast de betaling van het huurbedrag gebruikt als garantie voor de borg, het eigen risico, eventuele schade en verkeersboetes. 

Tips van het ECC

 • Zorg ervoor dat u genoeg krediet op uw creditcard heeft staan. De meeste autoverhuurders reserveren een bedrag voor de borg. Dit bedrag valt al snel hoger uit dan € 1.000. Pas bij het inleveren van de huurauto wordt het bedrag voor de borg vrijgegeven. 
 • Sluit de huurovereenkomst op dezelfde naam als de creditcardhouder. Soms weigert de autoverhuurder een huurauto mee te geven als de naam op de huurovereenkomst niet overeenkomt met de naam op de creditcard.

#creditcard-huurauto

Gekopieerd naar het klembord!

Ben ik verplicht om extra verzekeringen af te sluiten bij het afhalen van de auto?

Als u een huurauto boekt via een tussenpersoon, sluit u twee overeenkomsten. Vaak dringt een lokale autoverhuurder nog aan op het afsluiten van aanvullende verzekeringen bij het afhalen van de auto. Meestal zijn deze verzekeringen niet nodig omdat deze bijvoorbeeld al zijn inbegrepen bij de overeenkomst die u bent aangegaan met de bemiddelaar. 

Tips van het ECC

 • Laat u niet allerlei onnodige verzekeringen aanpraten door de autoverhuurder. Ga goed voorbereid op reis en neem zoveel mogelijk documentatie mee zodat u goed beslagen ten ijs komt. Onderteken niets zolang u niet zeker bent van de noodzaak van de verzekering(en) die de autoverhuurder aan u probeert te verkopen.  
 • Loop samen met de medewerker van de autoverhuurder een rondje om de auto en controleer deze op schade. Maak hiervan foto’s of een video. Teken pas voor de huurauto als de medewerker alle aanwezige schade heeft opgenomen op de overeenkomst of het uitgifteformulier.

Voorbeeldbrief terugvorderen dubbele verzekering

Heeft u op aandringen van een medewerker van de autoverhuurder een dubbele verzekering moeten afsluiten omdat u anders de huurauto niet mocht meenemen? Deze kosten kunt u terugvorderen. Dit doet u schriftelijk. Gebruik hiervoor de voorbeeldbrief ECC – terugvorderen dubbele verzekering. Hierin geeft u aan dat u verplicht werd om een dubbele verzekering af te sluiten en het hier oneens mee te zijn. 

Klacht indienen bij het ECC

Geeft de autoverhuurder geen gehoor aan uw klacht? Stuur uw klacht over de verhuurder dan naar het Europees Consumenten Centrum. Onze juristen beoordelen of wij uw klacht in behandeling kunnen nemen en als dat mogelijk is, bemiddelen wij tussen u en de autoverhuurder. Onze juridische hulp is gratis. Lees meer over onze werkwijze.

#verzekeringen-afhalen-huurauto

Gekopieerd naar het klembord!

Hoe controleer ik de huurauto bij het afhalen op schade?

Haalt u een huurauto op, controleer deze dan altijd op schade voordat u de huurovereenkomst ondertekent en de auto meeneemt. Heeft de auto schade (krassen of deuken)? Laat de autoverhuurder deze op de overeenkomst of het uitgifteformulier opschrijven. Maak foto’s of een video van de auto zodat u kunt aantonen dat deze beschadigingen al aanwezig waren bij het afhalen van de auto. Neem voor de zekerheid ook foto’s van de brandstofmeter en kilometerstanden. 

#schadecheck-ophalen-huurauto

Gekopieerd naar het klembord!

Ik kan de huurauto niet op de afgesproken tijd afhalen. Wat nu?

Kunt u de huurauto niet op de afgesproken tijd afhalen, bijvoorbeeld omdat uw vlucht is vertraagd, dan kan het zijn dat de autoverhuurder extra kosten in rekening brengt en/of u vraagt om een nieuwe huurovereenkomst te sluiten. De autoverhuurder behoudt het recht om de door u gehuurde auto aan een ander te verhuren. Neem daarom bij (mogelijke) vertraging zo snel mogelijk contact op met de verhuurder. Misschien dat u onderling nog iets kunt regelen. 

Tip van het ECC

 • Vul bij het boeken een indicatieve afhaaltijd in, bijvoorbeeld één of twee uur na landingstijd. Het eerder afhalen van een huurauto is meestal geen probleem voor de autoverhuurder.

#te-laat-afhalen-huurauto

Gekopieerd naar het klembord!

Pech onderweg? Weet wat u te doen staat! 

Ongeluk zit in een klein hoekje. Als u een auto in het buitenland huurt en betrokken raakt bij een ongeval of pech krijgt met de huurauto onderweg, moet u weten wat u te doen staat. 

Pech onderweg huurauto

Ik krijg onderweg pech met de huurauto. Wat kan ik doen?

Heeft u een huurauto geboekt en krijgt u onderweg autopech, neem dan direct contact op met de autoverhuurder en/of de pechhulp als de verhuurder u hierover heeft geïnformeerd bij het afhalen van de auto. De verhuurder is verplicht om het technische mankement op te lossen. 

Tips van het ECC

 • Zorg ervoor dat u altijd de huurovereenkomst bij u heeft. Hierin staan de contactgegevens van de autoverhuurder en/of pechhulp die u bij autopech kunt bellen.  
 • Heeft u door het technisch mankement één of meerdere dagen geen gebruik kunnen maken van de huurauto, kunt u een claim indienen bij de autoverhuurder. Het recht op compensatie vervalt als het mankement door eigen schuld is ontstaan. 
 • Brengt u de huurauto naar een garage, laat de monteur een analyse van het technische mankement en de werkzaamheden opschrijven. Maak foto’s en bewaar de rekening. Deze kunt u op een later moment claimen bij de autoverhuurder.  

Kunt u de huurauto vanwege een noodzakelijke reparatie niet op tijd inleveren? Dan is er sprake van overmacht, hiervoor mag de autoverhuurder geen extra kosten in rekening brengen.

#pech-onderweg-huurauto

Gekopieerd naar het klembord!

Wat kan ik doen als ik betrokken raak bij een verkeersongeval?

Raakt u met uw huurauto betrokken bij een ongeval, zorg dan dat alle betrokkenen zo snel mogelijk in veiligheid worden gebracht. Bel vervolgens de plaatselijke hulpdiensten. Neem ook contact op met de autoverhuurder, deze is verantwoordelijk voor het verder vervoeren of vervangen van de huurauto en de communicatie met de verzekeringsmaatschappijen van alle betrokkenen. 

Tips van het ECC

 • Maak foto’s van de ongevalssituatie. Deze kunnen als bewijs dienen voor de afwikkeling van de schade. Bewaar ook het politierapport en de huurovereenkomst.
 • Check of u een Europees schadeformulier bij u heeft. Deze heeft u nodig als u betrokken raakt bij een ongeval en aanspraak wilt maken op letselschade. Dit is vaak een vereiste vanuit de verzekeringsmaatschappij. 

#verkeersongeval-huurauto

Gekopieerd naar het klembord!

Huurauto terugbrengen? Doe een laatste check! 

Brengt u de huurauto terug, zorg er dan voor dat u de auto op tijd inlevert, een grondige laatste check doet en bewijs verzamelt voor het schadeloos en op tijd terugbrengen van de huurauto. Hiermee voorkomt u mogelijke discussies en een hoop gedoe achteraf. 

Inleveren huurauto

Ik heb de huurauto te laat ingeleverd. Mag de verhuurder extra kosten in rekening brengen?

Wees stipt op tijd met het inleveren van de huurauto. Levert u de auto te laat in, mag de verhuurder hiervoor extra kosten in rekening brengen. De autoverhuurder rekent voor een uur te laat inleveren van de auto al snel het dagtarief. Dat is zonde van uw geld.

#huurauto-te-laat-ingeleverd

Gekopieerd naar het klembord!

Waar moet ik op letten bij het terugbrengen van de huurauto?

Als u een auto huurt in het buitenland, zijn er een aantal dingen waarop u moet letten bij het terugbrengen van de huurauto. Met de ECC checklist: terugbrengen huurauto voorkomt u gedoe achteraf.

#checklist-terugbrengen-huurauto

Gekopieerd naar het klembord!

Moet ik nog een schadecheck doen bij het inleveren van de huurauto?

Bij het terugbrengen van de huurauto is het belangrijk dat u een schadecheck doet samen met een medewerker van de autoverhuurder. Loop samen een rondje om de auto. Neem hier de tijd voor. 

Tips van het ECC

 • Maak foto’s of een video van de auto. Zo heeft u bewijs als de autoverhuurder u beschuldigt voor het veroorzaken van schade aan de huurauto. 
 • Breng de huurauto bij voorkeur tijdens openingstijden terug zodat een van de medewerkers van de autoverhuurder u een vrijwaringsbewijs of innameformulier met handtekening kan meegeven. Dit toont aan dat de auto bij het terugbrengen in dezelfde staat was als waarin u deze meekreeg. 

Voorbeeldbrief bezwaar schade huurauto

Beschuldigt de autoverhuurder u onterecht voor het beschadigen van de huurauto en kunt u aantonen dat deze schade niet door u is aangebracht? Maak dan bezwaar! Dit doet u schriftelijk. Gebruik hiervoor de voorbeeldbrief ECC – bezwaar schade huurauto.

Klacht indienen bij het ECC

Geeft de autoverhuurder geen gehoor aan uw klacht? Stuur uw klacht over de verhuurder dan naar het Europees Consumenten Centrum. Onze juristen beoordelen of wij uw klacht in behandeling kunnen nemen en als dat mogelijk is, bemiddelen wij tussen u en de autoverhuurder. Onze juridische hulp is gratis. Lees meer over onze werkwijze.

#schadecheck-inleveren-huurauto

Gekopieerd naar het klembord!

Conflict met een autoverhuurder? Dit kunt u doen! 

Huurt u een auto in het buitenland, dan kan er een meningsverschil ontstaan tussen u en de buitenlandse autoverhuurder. Het is belangrijk dat u weet wat uw rechten zijn en welke stappen u kunt ondernemen tegen de verhuurder. 

Conflict autoverhuurder

De autoverhuurder heeft onterecht een bedrag van de borg ingehouden. Wat nu?

Een autoverhuurder mag niet zonder een goede reden en onderbouwing een bedrag van uw borg inhouden. Vraag de autoverhuurder altijd om een specificatie van de kosten. Ontstaat er bij het inleveren van de huurauto een conflict over de borgkosten en lukt het niet om dit ter plekke op te lossen, betaal dan onder protest. Dit doet u door ‘betaling onder protest op uw bon te schrijven’ en deze door de medewerker van de autoverhuurder te laten ondertekenen. 

Voorbeeldbrief terugvorderen borg autohuur 

Stuur zo snel mogelijk een klacht naar de autoverhuurder en verzoek om terugvordering van de kosten. Dit doet u schriftelijk. Gebruik hiervoor de voorbeeldbrief ECC – terugvorderen borg autohuur. Hierin geeft u aan dat er onterecht kosten van uw borg zijn ingehouden en het hier niet mee eens te zijn.

Klacht indienen bij het ECC

Geeft de autoverhuurder geen gehoor aan uw klacht? Stuur uw klacht over de verhuurder dan naar het Europees Consumenten Centrum. Onze juristen beoordelen of wij uw klacht in behandeling kunnen nemen en als dat mogelijk is, bemiddelen wij tussen u en de autoverhuurder. Onze juridische hulp is gratis. Lees meer over onze werkwijze.

#onterecht-borg-ingehouden-autohuur

Gekopieerd naar het klembord!

De autoverhuurder heeft een extra bedrag van mijn creditcard afgeschreven. Mag dit?

Een autoverhuurder mag niet zomaar bedragen van uw creditcard afschrijven. Ontdekt u tijdens of bij terugkomst van uw reis dat er onterecht kosten van de creditcard zijn afgeschreven, onderneem dan direct actie. Dit kunt u doen:

 • Vraag bij het inleveren en na de schadecheck van de huurauto altijd om een vrijwaringsbewijs. Hiermee voorkomt u een discussie achteraf. 
 • Ziet u een verdachte transactie op de creditcard- of bankrekening? Maak direct bezwaar bij de autoverhuurder en/of bemiddelaar waarbij u de huurauto heeft geboekt. Doe dit schriftelijk. Gebruik hiervoor de voorbeeldbrief ECC – bezwaar onterechte factuur. 
 • Reageert de autoverhuurder of tussenpersoon niet? Neem dan, binnen drie maanden na de afschrijving, contact op met uw creditcardmaatschappij om de betaling te betwisten. Onderbouw deze betwisting met bewijsmateriaal (foto’s, video’s, vrijwaringsbewijs, etc.).
 • Stuur uw klacht over de autoverhuurder ook naar het Europees Consumenten Centrum. Onze juristen beoordelen dan of wij uw klacht in behandeling kunnen nemen en als dat mogelijk is, bemiddelen wij tussen u en de autoverhuurder. Onze juridische hulp is gratis. Lees meer over onze werkwijze.

#onterechte-afschrijving-creditcard

Gekopieerd naar het klembord!

Ik heb een conflict met een autoverhuurder. Wat kan ik doen?

Als u een conflict of meningsverschil heeft met een autoverhuurder, bijvoorbeeld omdat u onterecht wordt beschuldigd van schade aan de huurauto, hoeft u het er niet zomaar bij te laten zitten. Dit is wat u kunt doen: 

 • Stuur uw klacht naar de autoverhuurder én bemiddelaar als u via een intermediair de huurauto heeft geboekt. Doe dit schriftelijk. Gebruik hiervoor de voorbeeldbrief ECC – klacht autoverhuurder
 • Komt u er onderling niet uit en is de huurauto onderdeel van een pakketreis die u heeft geboekt bij een reisorganisatie? Check of de reisorganisatie aangesloten is bij het ANVR. U kunt dan uw klacht voorleggen aan de Geschillencommissie Reizen
 • Is de autoverhuurder gevestigd in een ander EU-land, Noorwegen of IJsland? Stuur uw klacht dan ook naar het Europees Consumenten Centrum. Onze juristen beoordelen dan of wij uw klacht in behandeling kunnen nemen en als dat mogelijk is, bemiddelen wij tussen u en de autoverhuurder. Onze juridische hulp is gratis. Lees meer over onze werkwijze.
 • Huurt u een auto bij Europcar, Enterprise, AVIS, Budget, Maggiore, Hertz, Thrifty, Dollar, Alamo, National, Firefly of Sixt en ontstaat er een conflict? Dan kunt u uw klacht kosteloos voorleggen aan de ECRCS. Dit is de Europese Geschillencommissie voor autohuur. 

#conflict-autoverhuurder

Gekopieerd naar het klembord!

Waarmee kan het Europees Consumenten Centrum mij helpen?

Heeft u een klacht over een autoverhuurder die gevestigd is in een ander EU-land, Noorwegen of IJsland en lukt het u niet om samen de klacht op te lossen, kunt u uw klacht naar het Europees Consumenten Centrum (ECC) sturen. Onze gespecialiseerde juristen beoordelen of wij uw klacht in behandeling kunnen nemen en als dat mogelijk is, bemiddelen wij tussen u en de autoverhuurder. Onze juridische hulp is gratis. 

Checklist indienen klacht

Doe alvast een eerste check om te achterhalen of wij uw klacht in behandeling kunnen nemen: 

 • Heeft u een klacht over een ondernemer uit een andere EU-lidstaat, Noorwegen of IJsland?
 • Heeft u het product privé gekocht? Dus niet voor zakelijke doeleinden.
 • Heeft u uw klacht per e-mail of brief al bij de ondernemer ingediend?

Kunt u bovenstaande drie vragen met ‘Ja!’ beantwoorden? Stuur dan uw klacht naar info@eccnederland.nl. U ontvangt binnen 5 werkdagen een reactie op uw mail. 

Beoordeling van uw klacht

Wees volledig bij het indienen van uw klacht. Onze juristen hebben zoveel mogelijk informatie én documenten nodig om uw klacht goed te kunnen beoordelen. Denk bijvoorbeeld aan: 

 • uw gegevens;
 • gegevens van ondernemer;
 • duidelijke omschrijving van uw klacht;
 • de door u gewenste oplossing;
 • kopieën van de huurovereenkomst;
 • kopie van het bewijs van betaling;
 • correspondentie tussen u en de autoverhuurder. 

Werkwijze ECC

Wilt u meer weten over de werkwijze van het ECC of heeft u hulp nodig bij het indienen van uw klacht? Neem dan een kijkje op de pagina die uitlegt wat het ECC doet of neem contact op met onze juristen. 

 

#klacht-indienen-ecc

Gekopieerd naar het klembord!