Coronavirus en geannuleerde evenementen: dit moet u weten!

Heeft u tickets voor een evenement dat wordt geannuleerd door het coronavirus, zoals een concert, Eurovisie Songfestival, Grand Prix of festival? Dan heeft u recht op terugbetaling van het bedrag dat u voor het kaartje heeft betaald. 

Evenement geannuleerd door coronavirus? Hier heeft u recht op! ECC Nederland

Uw rechten bij verplaatsen evenement

Vanwege het coronavirus zijn organisatoren genoodzaakt om evenementen naar een andere datum te verplaatsen of definitief te annuleren. Als de kaartverkoper u een aanbod doet voor een andere datum, hoeft u daar niet mee akkoord te gaan. U heeft dan recht op terugbetaling van de ticketprijs en servicekosten. 

Geen recht op compensatie

Heeft u door het verplaatsen of annuleren van het evenement schade geleden? Bijvoorbeeld omdat u een hotelovernachting heeft geboekt, huurauto heeft gereserveerd of een treinkaartje heeft gekocht, dan is deze schade voor uw eigen rekening. U heeft geen recht op compensatie. 

Uw rechten in het daglicht van het coronavirus

De gevolgen van het coronavirus zijn groot voor iedereen. Waar u wettelijk recht op heeft, betekent in deze uitzonderlijke situatie niet altijd dat het claimen van uw recht het juiste is om te doen. U kunt overwegen om uw verlies te nemen en de ticketkosten als ‘donatie’ te zien zodat organisatoren in de toekomst evenementen kunnen blijven organiseren. 

Vragen? Vragen!

Komt u er samen niet uit en gaat het om een buitenlandse kaartverkoper (gevestigd in een ander EU-land)? Neem dan contact op met een van onze juristen! Gaat het om een Nederlandse kaartverkoper? Meld het bij ACM Consuwijzer en neem contact op met het Juridisch Loket voor gratis juridische hulp.