Consumentennieuws

Max Vakantieman: busreis Flixbus loopt in het honderd, ECC Nederland
Wie voordelig door Europa wilt reizen, kan vaak voor een scherpe prijs een busreis boeken bij een van de vele busreisaanbieders. Met de bus de grens over kent zo zijn voordelen, maar soms valt het tegen. Net als de busreis van het echtpaar Klok die in een domper eindigt als de fietsen op de terugweg ineens door de buschauffeur worden geweigerd. Onze jurist Martijn Witvliet licht in de uitzending van Max Vakantieman toe waar dit echtpaar recht op heeft.
Autovakantie in Noorwegen eist tol, ECC Nederland
Reist u met de auto, camper of motor door Noorwegen, dan komt u de nodige tolwegen tegen. Alle bestuurders, ongeacht de nationaliteit, betalen tol op de Noorse wegen. Voordat u op reis gaat, is het handig om te weten hoe u deze tol betaalt om extra kosten te voorkomen.
Misleidende winactie telefoon, ECC Nederland
Er is een winactie in omloop waarmee u tegen betaling van een paar euro een dure IPhone of Samsung telefoon kunt winnen. Wanneer u op deze aanbieding ingaat, blijkt er een addertje onder het gras te zitten en wordt er een bedrag tussen de € 50 en € 100 van de creditcard afgeschreven met een abonnement tot gevolg. Een misleidende winactie die u duur komt te staan.
Italiaanse autoriteit doet opnieuw onderzoek Goldcar, ECC Nederland
De Italiaanse mededingingsautoriteit AGCM doet opnieuw onderzoek naar de handelspraktijken van Goldcar. In 2017 én 2018 kreeg de autoverhuurder een boete opgelegd voor o.a. het onder druk zetten van consumenten voor het afsluiten van aanvullende verzekeringen. Goldcar beloofde beterschap, maar in de praktijk veranderde de autoverhuurder weinig aan de wijze waarop onnodige verzekeringen worden aangesmeerd.
Klacht over webshop ASOS? Dit kunt u doen! ECC Nederland
Wie online shopt doet dit lang niet altijd binnen landsgrenzen en soms verloopt het ook niet helemaal zoals verwacht. Zo ontvangt het ECC regelmatig klachten van consumenten over het te laat of niet terugstorten van het aankoopbedrag na het terugsturen van kleding of schoenen bij de Britse webshop ASOS.