Max Vakantieman: busreis Flixbus loopt in het honderd

Wie voordelig door Europa wilt reizen, kan vaak voor een scherpe prijs een busreis boeken bij een van de vele busreisaanbieders. Met de bus de grens over kent zo zijn voordelen, maar soms valt het tegen. Net als de busreis van het echtpaar Klok die in een domper eindigt als de fietsen op de terugweg ineens door de buschauffeur worden geweigerd. Onze jurist Martijn Witvliet licht in de uitzending van Max Vakantieman toe waar dit echtpaar recht op heeft. 

Max Vakantieman: busreis Flixbus loopt in het honderd, ECC Nederland

Klacht over grensoverschrijdende busreizen

Hebt u een klacht over een buitenlandse EU-busmaatschappij, bijvoorbeeld over instapweigering, annulering of vertraging van de busreis of zoekgeraakte bagage, maak deze dan binnen drie maanden na uw reis schriftelijk (per e-mail of brief) kenbaar bij de buitenlandse busmaatschappij. Krijgt u geen gehoor of komt de vervoerder niet met een gepaste oplossing? Schakel dan onze juridische hulp in en stuur uw klacht naar info@eccnederland.nl. 

Beoordeling van uw klacht
Onze gespecialiseerde juristen beoordelen uw klacht zodra wij deze hebben ontvangen. Om dit zo goed mogelijk te doen, hebben wij zoveel mogelijk informatie en documenten nodig, zoals: 

  • uw gegevens;
  • gegevens van buitenlandse busmaatschappij;
  • duidelijke omschrijving van uw klacht;
  • de door u gewenste oplossing;
  • kopie van uw boeking; 
  • kopie betaalbewijs;
  • correspondentie tussen u de busmaatschappij.

Werkwijze ECC
Na ontvangst van uw klacht, krijgt u binnen 5 werkdagen een reactie op uw mail. Als wij uw klacht in behandeling kunnen nemen, bemiddelen onze juristen tussen u en de buitenlandse busmaatschappij.  Onze juridische hulp is gratis. Wilt u meer weten over hoe we werken? Surf dan naar de pagina die uitlegt wat het ECC doet

Uitzending Max Vakantieman 

In de uitzending van Max Vakantieman, maandag 15 juli om 20:30 op NPO1, gaat onze jurist Martijn Witvliet in gesprek met Sybrand Niessen en directeur Jesper Vis van Flixbus Benelux. Bent u benieuwd naar waarom Flixbus de fietsen van het echtpaar weigerde en er geen gehoor werd aan de klacht van het echtpaar? Kijk dan de uitzending terug via Max Vandaag