Auto huren in het buitenland? Het ECC geeft tips bij Max Vakantieman!

Gaat u een auto huren in het buitenland? Pas goed op de addertjes onder het gras! Het ECC geeft tips in de uitzending van Max Vakantieman. Zo weet u exact waar u op moet letten bij het (online) boeken, verzekeren, afhalen en terugbrengen van de huurauto. Dit voorkomt een hoop gedoe en onnodige extra kosten!

Auto huren in het buitenland? Het ECC geeft tips bij Max Vakantieman!

Huurauto boeken: kleine letters, grootse problemen 

Wilt u op uw vakantiebestemming meer van de omgeving zien, dan kunt u een auto huren. Alleen dat huren zorgt nogal eens voor problemen. Soms denkt u voor een scherp tarief een auto te hebben gehuurd, maar zijn het vooral de kleine letters die achteraf voor grootste problemen zorgen. 

Tips van het ECC

Het loont om voor uw vertrek online het aanbod van verschillende autoverhuurders te vergelijken. Lees voordat u de huurauto boekt altijd de (verzekerings-)voorwaarden goed door zodat u zeker weet dat u voor de beste en goedkoopste aanbieder kiest.

Ook is het aan te raden om de auto op schade te checken bij het afhalen en inleveren van de huurauto om discussies achteraf te voorkomen. Ontstaat er toch een conflict tussen u en de autoverhuurder? Weet dan wat uw rechten zijn en welke stappen u kunt ondernemen.

Meer tips? Check de pagina die gaat over auto huren in het buitenland. Daar vindt u informatie, voorbeeldbrieven, checklists en een handige infographic die u op weg helpen. 

Infographic, auto huren in het buitenland, ECC Nederland

Uitzending Max Vakantieman  

In de uitzending van Max Vakantieman d.d. 3 juni 2019 gaan het ECC en Max Ombudsman in gesprek over waar u op moet letten bij het huren van een auto in het buitenland. Uitzending gemist? Bekijk deze hier terug.