Italiaanse autoriteit onderzoekt Goldcar opnieuw

De Italiaanse mededingingsautoriteit AGCM doet opnieuw onderzoek naar de handelspraktijken van Goldcar. In 2017 én 2018 kreeg de autoverhuurder een boete opgelegd voor o.a. het onder druk zetten van consumenten voor het afsluiten van aanvullende verzekeringen. Goldcar beloofde beterschap, maar in de praktijk veranderde de autoverhuurder weinig aan de wijze waarop onnodige verzekeringen worden aangesmeerd.

Italiaanse autoriteit doet opnieuw onderzoek Goldcar, ECC Nederland

Aansmeren van onnodige verzekeringen 

Bij het afhalen van de huurauto werden consumenten geconfronteerd met een torenhoge borgsom van € 1.100. Om deze hoge borgkosten te beperken werden consumenten ertoe gedwongen om een dure aanvullende verzekering af te sluiten. De AGCM constateerde de agressieve verkoop van onnodige verzekeringen en legde Goldcar hiervoor een boete op. 

Beloofde beterschap blijft uit

Goldcar beloofde beterschap en deed de toezegging om de borgkosten van € 1.100 terug te brengen naar € 950. Inmiddels ruim een jaar later heeft de autoverhuurder de borgkosten niet volgens afspraak verlaagd, maar zelfs verhoogd naar € 1.200. AGCM gaat daarom opnieuw onderzoek doen naar de misleidende en agressieve verkooptechnieken van Goldcar. Mogelijk krijgt de autoverhuurder naar aanleiding van dit onderzoek opnieuw een boete opgelegd. 

Aankondiging onderzoek Goldcar van AGCM. Let op: document is in het Italiaans!