Waarschuwing voor malafide goksites

Goksites mogen in Nederland zonder vergunning geen kansspeldiensten aanbieden. Dat is verboden. Desondanks zijn er online vele illegale buitenlandse aanbieders te vinden die zich op de Nederlandse markt richten. Een consument die van deze gokdiensten gebruikmaakt, doet dat illegaal en onbeschermd. Er is geen toezichthouder die het controleert en een eerlijk spel garandeert.

Waarschuwing Nederlandse consumenten voor malafide goksites, ECC Nederland

(I)legale goksites

In ons land zijn er twee goksites die een vergunning hebben voor het aanbieden van legale kansspeldiensten op de Nederlandse markt, deze zijn Toto en Runnerz. Alle overige (buitenlandse) kansspelaanbieders zijn illegaal en houden zich niet aan de wet. Wanneer een consument gokt via een dergelijke site, loopt hij het risico zijn inleg te verliezen en onbedoeld een bijdrage te leveren aan het witwassen van geld. De Nederlandse Kansspelautoriteit kan hiertegen streng optreden en de ondernemer een fikse boete opleggen. 

Boete voor goksites

Recentelijk legde de Kansspelautoriteit nog een boete van 350.000 euro op aan goksites uit Curaçao en Cyprus voor het aanbieden van online kansspelen aan Nederlandse consumenten. De autoriteit wil hiermee kansspelverslaving voorkomen, illegaliteit bestrijden en de Nederlandse consument beschermen.

Klacht goksite

Heb je een klacht over een goksite uit een ander EU-land, Noorwegen of IJsland? Neem contact op met onze juristen voor gratis juridisch advies en maak deze ook altijd kenbaar bij de Kansspelautoriteit.