Touroperator Thomas Cook failliet

De Britse touroperator Thomas Cook is omgevallen. Ondanks verschillende reddingspogingen, zorgt een grote schuldenlast er nu voor dat het doek valt voor deze reisaanbieder. Vanaf 23 september stopt Thomas Cook Nederland / Neckermann Reizen met het uitvoeren van reizen.

Touroperator Thomas Cook failliet, ECC Nederland, nieuws

Garantie voor reizigers

De reisorganisator heeft de plicht om garantiemaatregelen te nemen. Als deze in financiële problemen komt, zijn reizigers volledig beschermd. U hebt dan in geval van een faillissement recht op een terugbetaling van de reissom. Bent u al op reis? Dan moet er voor uw terugkeer naar huis worden gezorgd. 


SGR

Nederlandse reizigers die een vakantie bij Thomas Cook of Neckermann hebben geboekt, zijn gedekt onder de voorwaarden van de garantieregeling van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). De SGR zorgt er voor dat de verplichtingen van de reisorganisatie worden nagekomen. Hierbij moet het wel gaan om een pakketreis. Losse vliegtickets die zijn geboekt bij Thomas Cook vallen niet onder de garantieregeling.


Vragen?


Hebt u vragen over het faillissement van Thomas Cook of Neckermann Reizen? Lees de informatie op de website van de SGR en kijk welke situatie van toepassing is. Vragen? Neem dan contact op met Stichting Garantiefonds Reizen (SGR). De SGR verleent hulp en bijstand.