Ongevraagd pakketje van 'Bigdiscountshopper' ontvangen? Betaal niet!

Het ECC ontvangt behoorlijk wat meldingen van consumenten over ongevraagde toezendingen van USB kabels, oordopjes of led fietslampjes. Deze consumenten geven aan dat ze pakketjes met facturen van ‘Bigdiscountshopper’ ontvangen terwijl zij hier geen bestelling voor hebben geplaatst. 

Ongevraagd pakketje van 'Bigdiscountshopper' ontvangen? Betaal niet! ECC Nederland

Ongevraagde pakketjes

Als u producten toegestuurd krijgt waar u niet om hebt gevraagd, dan is dat een ongevraagde toezending. Dat is niet toegestaan. De ondernemer kan u niet verplichten om hiervoor te betalen als u zeker weet dat u geen bestelling hebt geplaatst. Is de ondernemer van mening dat deze een overeenkomst met u heeft en dat u toestemming hebt gegeven voor de zending? Dan is het aan de verkoper om dit te bewijzen.

Ons advies

Als u zeker weet dat u geen bestelling hebt geplaatst en dat er dus ook geen koopovereenkomst is gesloten, hoeft u de factuur niet te betalen. Ook niet als er gedreigd wordt met aanmaningen en incassobureaus. Laat u niet intimideren!

Stuur een e-mail naar info@bigdiscountshopper.com waarin u aangeeft geen bestelling te hebben geplaatst en dat u daarom niet overgaat tot betaling. Gebruik hiervoor onze voorbeeldbrief ongevraagde toezending – koopovereenkomst.

Als u ongevraagd producten hebt ontvangen, mag u het houden. Stuurt u deze producten toch liever terug? Neem dan contact op met de afzender. De verzendkosten om de producten te retourneren komen voor rekening van de ondernemer.

Klacht indienen ACM

Hebt u ons advies opgevolgd en blijft u ongevraagd pakketjes, facturen of incassobrieven ontvangen? Dien dan een klacht in bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM) over de handelswijze van Bigdiscountshopper. Deze klacht kunt u bij de ACM melden via het overheidsloket Consuwijzer.