Klacht over webshop ASOS? Dit kunt u doen!

Wie online shopt doet dit lang niet altijd binnen landsgrenzen en soms verloopt het ook niet helemaal zoals verwacht; artikelen die na bestelling niet worden geleverd en aankoopbedragen die na retournering niet of pas maanden later worden teruggestort. Deze signalen bereiken ons vanuit consumenten over de Britse webshop ASOS.

Klacht over webshop ASOS? Dit kunt u doen! ECC Nederland

Ons advies 

Ontstaat er een conflict tussen u en ASOS, dan is het vooral belangrijk dat u een lange adem heeft. Onze ervaring is dat het weken of zelfs maanden kan duren voordat de Britse webshop gehoor geeft aan een klacht of het geld terugstort waar u recht op heeft. Hiervoor dient u ook zelf actie te ondernemen. 

Klacht indienen ASOS
Start met het schriftelijk kenbaar maken van uw klacht. Gebruik hiervoor onze Engelse voorbeeldbrief ‘termination of the purchase - ASOS’ en richt die aan care-nl@asos.com. Geef ASOS één maand om uw klacht op te lossen. Wordt er geen gehoor gegeven aan uw klacht? Stuur dan een herinnering en blijf dit doen totdat de Britse ondernemer reageert. ASOS lost de klachten meestal uiteindelijk op. 

Betaal met creditcard 
Als u met creditcard betaalt en de webwinkel levert de producten niet of betaalt het aankoopbedrag na retournering niet terug, dan bestaat er de mogelijkheid om de transactie te betwisten en kunt u terugvallen op de creditcardmaatschappij. Die schrijft het transactiebedrag weer bij op uw creditcardrekening. Ook bieden de meeste creditcardmaatschappijen standaard een aankoopverzekering. Hiermee dekt u de aankopen die u met uw creditcard heeft gedaan tegen schade, diefstal of verlies. Deze voordelen gelden niet voor betalingen via bankoverschrijving of iDeal. 

Brexit: ECC interventie stopt 

Vanaf 1 oktober bemiddelt het ECC niet meer in klachten van consumenten tegen Britse ondernemers vanwege de uittreding van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. De Brexit heeft nadelige gevolgen voor het ECC Netwerk en u als consument. Lees hier meer over in ons nieuwsbericht: Brexit - wat betekent het voor consumenten.  

Naar de rechter 

Heeft u de door ons geadviseerde stappen doorlopen en komt u niet tot een oplossing van uw conflict met ASOS? Dan kunt u overwegen om naar de rechter te stappen.