Juridisch adviseur ECC & ODR (consumentenrecht)

VACATURE | Ben jij een jurist met kennis van het consumentenrecht en op korte termijn op zoek naar een (nieuwe) uitdaging? Dan is het ECC op zoek naar jou.

juridisch advisor ECC & ODR (Consumentenrecht), vacature ECC Nederland

Functieprofiel

Als juridisch medewerker beantwoord je telefoon en e-mails van consumenten en geef je zelfstandig juridisch advies over het consumentenrecht. Je bent een teamplayer, proactief en springt bij waar nodig. Zo ondersteun je de juristen in hun dagelijkse werk waaronder het voorbereiden van dossiers. Verder ga je nauwkeurig te werk en heb je een servicegerichte houding.

Ook ondersteun je de communicatieadviseur met het beantwoorden van webcare vragen en het schrijven van (juridische) teksten/artikelen voor de website. In het juridische vakjargon ben je goed thuis en je blijft graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van het Europees consumentenrecht.

Profielschets:

  • een (afgeronde) juridische opleiding op HBO niveau;
  • aantoonbare kennis van het consumentenrecht;
  • zeer goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden;
  • vloeiend Engels;
  • klantgerichtheid;
  • snel kunnen schakelen;
  • zorgvuldig, doortastend en zelfstandig.

Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Bedrijfsprofiel

Het Europees Consumenten Centrum (ECC) is door de Europese Commissie opgericht om de consument meer vertrouwen te geven in de Europese markt. Elke EU-lidstaat, plus Noorwegen en IJsland heeft een ECC-vestiging. Het ECC geeft gratis juridisch advies en bemiddelt tussen consument en buitenlandse ondernemer wanneer zij samen niet tot een oplossing kunnen komen.

Het ECC is in Nederland ondergebracht bij het Juridisch Loket en is gevestigd in Utrecht op steenworp afstand van Utrecht CS. Stichting het Juridisch Loket, de moederorganisatie van het Nederlandse ECC, is dé onafhankelijke publieke juridische dienstverlener die actief bijdraagt aan een rechtvaardige maatschappij.

Salaris en aanstelling

De functie is voor 20-24 uur per week. Je komt in dienst van het Juridisch Loket. De functie van juridisch medewerker is ingeschaald in schaal H van de CAO Rechtsbijstand, € 2.636,- tot maximaal € 3.600,- op basis van 36 uur per week. In de CAO Rechtsbijstand is o.a. een eindejaarsuitkering 8,3% en diverse personeelsvoorzieningen opgenomen. Aanstelling vindt plaats voor de duur van 1 jaar.

Informatie en reactie

Meer informatie over het ECC vind je op www.eccnederland.nl. Voor extra informatie over de functie kun je contact opnemen met het ECC, telefoonnummer 030-2326440. Ben je geïnteresseerd? Stuur dan je motivatie en CV uiterlijk 16 september 2019 naar de HR-afdeling van het Juridisch Loket. Solliciteren kan via deze de website van het Juridisch Loket.