Germania vraagt faillissement aan

De Duitse luchtvaartmaatschappij Germania heeft op 4 februari 2019 uitstel van betaling aangevraagd bij de rechtbank van Berlin-Charlottenburg. De vluchten zijn per direct gestaakt.

Germania vraagt faillissement aan, ECC Nederland

De luchtvaartmaatschappij verkeerde al een tijdje in financiële problemen. Onvoorziene gebeurtenissen waaronder de forse stijging van de brandstofprijzen, verzwakking van de euro ten opzichte van de dollar en plotse onderhoudswerkzaamheden aan de vliegtuigen, zorgden voor een financiële crisis bij Germania.

Luchtvaartmaatschappij failliet: wat nu?

Hebt u een pakketreis geboekt waarbij de vlucht door Germania uitgevoerd zou worden? Neem dan contact op met uw touroperator. Deze is verplicht om vervangend vervoer voor u te regelen. Als u rechtstreeks een ticket hebt geboekt bij de luchtvaartmaatschappij Germania, is er helaas geen recht op omboeking. In dit geval adviseren wij u om de faillissementsprocedure verder af te wachten.

Hebt u uw ticket recentelijk geboekt en met creditcard betaald? Neem dan contact met uw creditcardmaatschappij. Vraag of het mogelijk is om een chargebackverzoek in te dienen waarmee het afgeschreven bedrag kan worden teruggeboekt.

Gestrand in het buitenland

Bent u gestrand in het buitenland? Een aantal luchtvaartmaatschappijen zoals Lufthansa, Condor, Eurowings, EasyJet en TUIfly bieden goedkope terugvluchten aan voor gestrande reizigers. Deze kunnen tot eind februari worden geboekt. Op de websites van deze luchtvaartmaatschappijen leest u de voorwaarden die hiervoor gelden.

Vordering na faillissement Germania

De aangewezen curator in dit faillissement is de heer Rüdiger Wienberg van de Duitse firma HWW. Op de website van HWW zal informatie worden geplaatst over de afwikkeling van het faillissement. Houd er rekening mee dat bij faillissementen vaak lange wachttijden gelden en dat in de praktijk vaak slechts een gering deel van de vordering wordt terugbetaald. Zodra er nieuws is, zullen wij een update op onze website plaatsen.