Fly NIKI vraagt faillissement aan

NIKI (dochterbedrijf van Air Berlin) staakt vanaf 14 december 2017 alle vluchten. Dit is te lezen op de website van NIKI. In eerste instantie was er sprake van dat NIKI zou worden overgenomen door Lufthansa. Dit gaat niet door. NIKI  heeft daarom onmiddellijk alle vluchten gestaakt en faillissement aangevraagd. 

Update faillissement NIKI

26-01-2018 | Niki Lauda is weer eigenaar geworden van de luchtvaartmaatschappij die hij ooit zelf oprichtte. Deze overname verandert echter niets voor de faillissementsprocedure. Heeft u een vordering op Fly NIKI? Lees in het meest recente nieuwsbericht wat u kunt doen.

Faillissementsprocedure

Curator in deze zaak is Lucas Flöther, die ook het faillissement van Air Berlin afhandelt. De verwachting is dat beide faillissementen gelijktijdig zullen worden afgewikkeld. Details hierover zijn nog niet bekend. 

De curator heeft laten weten dat alle passagiers die sinds de faillissementsaanvraag van Air Berlin 15 augustus 2017 rechtstreeks een vlucht hebben geboekt bij NIKI mogelijk hun geld terug krijgen. Het gaat hier om tickets met reisdatum tot eind oktober 2018.

Wat kan ik doen?

Als u een pakketreis heeft geboekt, dan adviseren wij u om direct contact op te nemen met de touroperator. De touroperator moet u verder helpen. 

Voor gestrande passagiers die hun vlucht rechtstreeks bij NIKI hebben geboekt, zijn er verschillende luchtvaartmaatschappijen die repatriëringsvluchten uitvoeren naar Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland tot 31 december 2017. 

Wilt u uw geld terug claimen? De faillissementsprocedure is nog niet geopend. Vorderingen kunnen nog niet worden ingediend. Crediteuren wordt gevraagd af te wachten tot zij een brief van de curator ontvangen. Op de website van Air Berlin vindt u meer informatie.

Zodra meer bekend is, zullen wij hierover nieuws op onze website plaatsen. Heeft u hier nog vragen over? Neem dan contact op met onze juristen.