Werken bij het ECC

Juridisch medewerker (consumentenrecht) | Heb jij een afgeronde wo/hbo-rechtenstudie en veel affiniteit met het consumentenrecht? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Werken bij het ECC, juridisch medewerker ECC Nederland

Functieprofiel

Als juridisch medewerker help je consumenten bij het oplossen van grensoverschrijdende problemen. Je informeert en adviseert consumenten over hun rechtspositie en bemiddelt tussen consument en ondernemer wanneer zij er samen niet uitkomen. Een goede beheersing van de Engelse taal is een must.

Je gaat zorgvuldig te werk, deinst niet terug om media te woord te staan en weet hoe je een boodschap overtuigend uitdraagt, bent flexibel, een teamplayer en een out-of-the-box-denker. Verder onderhoud je contacten met bevoegde ADR-entiteit(en) en verstrek je informatie aan partijen om consumentengeschillen op te lossen. Je denkt in oplossingen en kunt goed omgaan met hoge werkdruk.

Profielschets:

  • een afgeronde juridische opleiding op hbo/wo-niveau;
  • kennis (must) van - en professionele ervaring (pre) in - het consumentenrecht;
  • uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden;
  • vloeiend Engels;
  • analytische vaardigheden;
  • snel kunnen schakelen;
  • zorgvuldig, doortastend en flexibel.

Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Bedrijfsprofiel

Het Europees Consumenten Centrum (ECC) is door de Europese Commissie opgericht om in alle EU-lidstaten de consument meer vertrouwen te geven in de Europese markt. Het ECC doet dit door het geven van gratis juridisch advies bij vragen en assistentie bij klachten na een aankoop bij een ondernemer in het buitenland. 

Het ECC is in Nederland ondergebracht bij het Juridisch Loket en is gevestigd in Utrecht op steenworp afstand van Utrecht CS. Stichting het Juridisch Loket, de moederorganisatie van het Nederlandse ECC, is de onafhankelijke publieke juridische dienstverlener die actief bijdraagt aan een rechtvaardige maatschappij.

Salaris

De functie is voor 32-36 uur per week. Je komt in dienst van het Juridisch Loket. De functie van Juridisch Medewerker is ingeschaald in schaal H van de CAO Rechtsbijstand, € 2.558,00 tot maximaal € 3.494,00 op basis van 36 uur per week. In de CAO Rechtsbijstand is o.a. een eindejaarsuitkering 8,3% en diverse personeelsvoorzieningen opgenomen. Aanstelling vindt plaats voor de duur van één jaar.
Informatie en reactie

Ben je geïnteresseerd? Stuur dan je motivatie en CV uiterlijk 3 januari 2019 naar de HR-afdeling van het Juridisch Loket.