Nintendo overtreedt de wet bij voorverkoop digitale games

Nintendo geeft consumenten geen geld terug als ze in de voorverkoop een spel bestellen en deze toch willen annuleren. De Noorse consumentenbond, de Norwegian Consumer Council (NCC), stelt dat Nintendo hiermee de rechten van de consument schendt.

Nintendo, voorverkoop games, wetsovertreding

Voorverkoop downloadgames

Sommige downloadgames kunnen via de webwinkel van Nintendo in de voorverkoop worden gekocht. De software wordt dan voor de releasedatum op de computer van de consument geïnstalleerd. Bij de lancering van het spel, kan de consument direct beginnen met gamen. Als de consument zich na de bestelling bedenkt en de aankoop wil annuleren, krijgt hij zijn geld niet meer terug. Volgens Nintendo staan alle aankopen vast.

Schending van de wet

Consumenten uit de EU hebben het recht om reserveringen van digitale games te annuleren en het geld terug te krijgen als deze games nog niet zijn uitgebracht. Volgens de NCC zou Nintendo de consumenten daarom niet mogen verbieden om de aankoop van downloadgames te annuleren. De NCC verzoekt Nintendo in een brief om hierop te reageren en om zich aan de Europese wet te houden.

Ons advies

De NCC wacht op een reactie van Nintendo en verwacht dat de gamegigant uiteindelijk zal voldoen aan de wet. Twijfelt u om een aankoop te doen, wacht dan tot de officiële lancering van het spel. Hiermee voorkomt u een discussie over de terugbetaling van het spel.

Contact

Heeft u een klacht over een Nintendo-aankoop? Neem dan contact op met onze juristen.