Shoppen via sociale media? Pas op voor oplichting!

Europese consumenten zijn steeds vaker het slachtoffer van misleidende advertenties en oplichting via sociale media. Via een advertentie worden mooie spullen aangeboden voor een onweerstaanbare prijs. Na betaling wordt de bestelling niet geleverd, consumenten ontvangen producten die niet overeenkomen met de advertentie of zitten vast aan een ongewenst abonnement. 

Shoppen via sociale media? Pas op voor oplichting! ECC Nederland

Onderzoek Europese Commissie naar fraude en oplichting

Uit een recent onderzoek van de Europese Commissie blijkt dat maar liefst 56% van de ondervraagde consumenten de afgelopen twee jaar het doelwit is geweest van fraude of oplichting. De meest voorkomende vorm van oplichting via sociale media is de zogeheten “Buying scams” waarbij consumenten een product kopen dat nooit geleverd wordt of vervolgens aan een ongewenst abonnement vastzitten. 

Oplichters steeds slimmer

Oplichters worden steeds geraffineerder in het toepassen van allerlei psychologische beïnvloedingstrucs die ervoor zorgen dat we impulsief handelen en aankopen doen zonder er kritisch over na te denken. Het is een misvatting om te denken dat het ons niet overkomt, iedereen kan slachtoffer worden van oplichting en fraude! 

Aankoop gedaan? Advertentie verdwenen!

Een ander gevaar dat shoppen via sociale media met zich meebrengt, is de vluchtigheid van de advertenties. Consumenten worden benaderd met specifieke advertenties. De advertentie waarmee slechts binnen enkele klikken de aankoop kan worden gedaan, is na de aankoop ineens verdwenen. Probeer dan nog maar te bewijzen dat het aanbod niet overeenkomt met de advertentie. 

Voorkom oplichting. Hoe? Zo!

Wees altijd voorzichtig tijdens het doen van aankopen via Facebook of Instagram. Probeer online impulsaankopen te vermijden, neem een moment om na te denken en ga op onderzoek uit! Met de volgende tips voorkomt u oplichting: 

  • Laat u niet (mis)leiden door spotgoedkope aanbiedingen; als een aanbieding te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat meestal ook zo. 
  • Check of de ondernemer een website of webwinkel heeft en hoe betrouwbaar die eruit ziet. Gebruik hiervoor de checklist veilig online winkelen van ACM ConsuWijzer. 
  • Check de reviews! Bekijk consumentenervaringen op diverse beoordelingswebsites. 
  • Twijfelt u aan de echtheid en intenties van de ondernemer? Controleer op de website van de politie of er meldingen over deze ondernemer zijn. 
  • Verzamel bewijs en maak meerdere screenshots gedurende het bestelproces. 
  • Betaal achteraf of met een creditcard. De meeste creditcards zijn standaard uitgerust met een aankoopverzekering. 

Opgelicht via sociale media? Meld het bij ConsuWijzer!

Fraude richt zowel financiële als emotionele veel schade aan. Bent u opgelicht via sociale media? Dan is het belangrijk dat u hiervan aangifte doet bij de politie. Meld het ook bij ACM ConsuWijzer, het contactpunt van de Autoriteit Consumenten & Markt.