Level Europe verliest coronastrijd en vraagt faillissement aan

Het doekt valt voor Level Europe. De Oostenrijkse luchtvaartmaatschappij heeft faillissement aangevraagd. Alle activiteiten zijn gestaakt. In een verklaring laat de maatschappij weten hard te zijn getroffen door de coronapandemie. Heeft u een vordering op de gefailleerde luchtvaartmaatschappij? Dit kunt u doen! 

Level Europe verliest coronastrijd en vraagt faillissement aan - ECC Nederland

Coronapandemie genadeklap voor low-cost maatschappij 

De coronapandemie zorgde ervoor dat de low-cost maatschappij vanaf maart geen vluchten meer kon uitvoeren. Vliegtuigen stonden aan de grond, nieuwe boekingen kwamen er nauwelijks meer bij. De pandemie werd Level Europe fataal. 

Level Europe failliet! Hoe nu verder?

De regionale rechtbank van Korneuburg, Duitsland heeft een curator aangewezen in het faillissement van Level Europe GmbH. Heeft u een vordering op de gefailleerde luchtvaartmaatschappij? Maak uw claim dan vóór 28 augustus 2020 bekend via dit formulier. De registratiekosten van € 23 voor het indienen van deze vordering, maakt u per bankoverschrijving over aan: P.S.K. (BIC : BUNDATWW / IBAN : AT76 0100 0000 0546 0779.

Tips voor het indienen van uw claim

Het vorderingsformulier is in het Duits. Bent u de Duitse taal niet machtig? Met Google Translate komt u een heel eind. Onder het kopje 'Gericht und Aktenzeichen' kiest u bij de eerste vraag 'Gericht' in het dropdownmenu voor 'Landesgericht Korneuburg'. Bij de tweede vraag onder datzelfde kopje 'Aktenzeichen' vult u het volgende dossiernummer in; 36 S 54 / 20p.

Chargebackverzoek creditcardmaatschappij

Als u onlangs een vliegticket heeft geboekt en betaald met uw creditcard, dan kunt u proberen om de betaling te betwisten. Neem hiervoor contact op met uw creditcardmaatschappij. Vraag naar de mogelijkheden tot het indienen van een chargebackverzoek waarmee het afgeschreven bedrag kan worden teruggeboekt. 

Level Europe versus Level 

Het faillissement betreft de Oostenrijkse luchtvaartmaatschappij Level Europe, dochterbedrijf van de International Airlines Group (IAG). Het omvallen van deze airline lijkt vooralsnog geen betrekking te hebben op de activiteiten van de Spaanse luchtvaartmaatschappij Level. Deze entiteit staat los van Level Europe.