Juridisch medewerker (consumentenrecht) m/v 32 uur per week

VACATURE | Ben jij een jurist en wil jij je specialiseren in het Europees consumentenrecht? Dan is het Europees Consumenten Centrum op zoek naar jou!

Vacature. juridisch medewerker (consumentenrecht) m/v 32 uur per week, ECC Nederland

Functieprofiel

Als juridisch medewerker help je consumenten bij het oplossen van grensoverschrijdende problemen. Je informeert en adviseert consumenten over hun rechtspositie en bemiddelt tussen consument en een buitenlandse ondernemer wanneer zij er samen niet uitkomen. Om tot een oplossing te komen, werk je nauw samen met collega’s uit andere EU-landen. Een goede beheersing van de Engelse taal is daarom een must. 

Profielschets:

  • een afgeronde juridische opleiding op hbo/wo-niveau;
  • kennis van en/of affiniteit met het consumentenrecht;
  • uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden;
  • goede beheersing van de Engelse taal; 
  • klantgerichtheid;
  • snel kunnen schakelen;
  • zorgvuldig, doortastend en zelfstandig.

Bedrijfsprofiel

Het Europees Consumenten Centrum (ECC) is onderdeel van een internationaal netwerk (ECC-Net). Dit netwerk is 15 jaar geleden door de Europese Commissie opgericht om de consument meer vertrouwen te geven in de Europese markt. Elke EU-lidstaat, plus Noorwegen en IJsland heeft een ECC-vestiging. Het ECC geeft gratis juridisch advies en bemiddelt tussen consument en buitenlandse ondernemer wanneer zij samen niet tot een oplossing kunnen komen.

Het ECC is in Nederland ondergebracht bij het Juridisch Loket en is gevestigd in Utrecht op steenworp afstand van Utrecht CS. Stichting het Juridisch Loket, de moederorganisatie van het Nederlandse ECC, is dé onafhankelijke publieke juridische dienstverlener die actief bijdraagt aan een rechtvaardige maatschappij.

Salaris en aanstelling

De functie is voor 32 uur per week. Je komt in dienst van het Juridisch Loket. De functie van juridisch medewerker is ingeschaald in schaal H van de CAO Rechtsbijstand, € 2.636,- tot maximaal € 3.600,- op basis van 36 uur per week. In de CAO Rechtsbijstand is o.a. een eindejaarsuitkering 8,3% en diverse personeelsvoorzieningen opgenomen. Aanstelling vindt in beginsel plaats voor de duur van 1 jaar.

Informatie en reactie

Meer informatie over het ECC vind je op www.eccnederland.nl. Voor extra informatie over de functie, kun je contact opnemen met Eva Calvelo, telefoonnummer 030 - 232 64 40. Ben je geïnteresseerd? Stuur dan je motivatie en CV uiterlijk 23 februari 2020 naar de HR-afdeling van het Juridisch Loket. Solliciteren kan via de website van het Juridisch Loket.