Bedenktijd

Hoe lang heeft u bedenktijd?

U heeft 14 kalenderdagen bedenktijd wanneer u op afstand iets koopt. Binnen deze periode kunt u de koop ongedaan maken (herroepen) zonder betaling van een boete of zonder opgave van redenen. Wanneer de verkoper u niet volledig informeert over de bedenktijd, dan kan deze met 12 maanden verlengd worden. Zodra de verkoper u correct geïnformeerd heeft, gaat de normale bedenktijd van 14 kalenderdagen (alsnog) lopen.

Wie betaalt de kosten voor terugzending?

Nadat u heeft herroepen moet u het product binnen 14 dagen terugsturen aan de verkoper. De kosten voor het terugsturen komen voor uw rekening, tenzij de verkoper u hier niet over heeft geïnformeerd. Dan zal hij deze kosten zelf moeten dragen.

Binnen hoeveel dagen moet de verkoper terugbetalen?

Binnen 14 dagen na de dag van ontvangst van uw herroeping, moet de verkoper u hebben terugbetaald. Hij moet u zowel de koopprijs als de bezorgkosten terug geven. U moet dan wel kunnen aantonen dat u het product heeft terug gestuurd door middel van een verzendbewijs of de verkoper moet het product inmiddels alweer in zijn bezit hebben.

De verkoper moet u terugbetalen met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u de verkoper heeft betaald, tenzij u uitdrukkelijk instemt met een ander betaalmiddel. De verkoper mag u hiervoor geen kosten in rekening brengen.